Nele Matthys

° 1980-09-20 - Aalst
Ondernemingsnummer 0812.598.590

Nele Matthys maakt sinds juli 2003 deel uit van het kantoor nadat zij met grote onderscheiding afstudeerde aan de Universiteit Gent als Licentiate in de Rechten, alwaar zij zich toelegde op het vennootschapsrecht en handelsrecht (inclusief handelsagentuur, concessies en andere distributiecontracten).

In de jaren van haar praktijk als advocaat specialiseerde zij zich nog bijkomend in het familierecht.

Uit haar praktijk bleek dat ook in familiale aangelegenheden, de kennis van het vennootschapsrecht en fiscaal recht bijzonder belangrijk was en de nood aan successie- en vermogensplanning groot. Ze volgde en voltooide met succes een gespecialiseerde opleiding, postgraduaat Estate planning aan de Vrije Universiteit Brussel.

Op vraag van de Juristenclub gaf ze een uiteenzetting over ‘Tijdelijke Handelsvennootschappen’ (09.11.2011 (Zwijnaarde) en 17.11.2011 (Hasselt)).

In 2013 (oktober en november, Brugge & Hasselt) gaf ze een seminarie over de recente aanpassingen aan de Wet Continuïteit Ondernemingen ingevolge de wet van 27 mei 2013.

Ze schreef een bijdrage in het Larcier Themawetboek Insolventierecht 2015 (ed. Koen Byttebier en Matthias Gesquière) over de Wet Continuïteit Ondernemingen.

Sinds 2015 verzorgt ze op regelmatige basis voor VCS (Vlaams Centrum Schuldenlast) twee opleidingen namelijk: “Financiële aspecten van huwen en scheiden, met bijzondere aandacht voor schulden” en “Praktische en financiële aspecten van overlijden, met bijzondere aandacht voor de schulden”.

In november 2016 en maart 2017 heeft ze op een seminarie georganiseerd door Larcier gesproken over “de Vennootschap en de echtscheiding” en is ze co-auteur van het gelijknamige boekje.

Met ingang van 1 oktober 2009 is ze medevennote.

Heeft u een groot of een klein probleem? Nele Matthys zal uw dossier grondig onderzoeken en met een grote nauwkeurigheid en vastberadenheid behandelen. Zij geeft u advies en verdedigt u onverschrokken voor de rechtbank.

Ze spreekt, naast het Nederlands, ook Engels en Frans.

Wettelijke informatie conform de dienstenwet

nele.matthys@ingridopdebeeck.be